VAN / TUŞBA - Turgut Özal Anadolu Lisesi

Ekm

Tuşba İlçe Sağlık Müdürlüğü öğrencilerimize konferans salonumuzda Sağlıklı Beslenme ve Egzersiz konulu seminer verdi. Emeği geçen herkese Tugut Özal Ailesi olarak teşekkür ederiz.

Haz

1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında okulumuzda tüm personellerimize yönelik kitap okuma, ağaç dikimi ve konferanslar düzenlenmiştir. Turgut Özal Anadolu Lisesi Ailesi olarak emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

May

Tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919′un 104.yıl dönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanını okulumuzda birlikte yaşıyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

Mrt

Okul rehber öğretmenlerimiz Merve ERCİM ve Şura Kevser UYSAL YILDIZ tarafından 11. sınıflarımıza yönelik meslek tanıtım seminerleri yapılmaktadır. Kendilerine çalışmalarından ötürü teşekkür ederiz.

Ara

Okul Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisimizin öğrencilerimiz için gerçekleştirdikleri "Öğrenme", "Alan Seçimi", "İhmal ve İstismardan Korunma" konularındaki seminer çalışmaları devam ediyor. Öğrencilerimizin eğitim ve öğretim alanında karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelebilmeleri ve verimli ders çalışabilmeleri için çalışmalar yapan; öğrencilerimizi, duygusal ve ruhsal olarak yaşayabilecekleri olumsuzlukların önüne geçebilmeleri için hazırlayan Okul rehber öğretmenlerimiz Merve ERCİM'e, Şura Kevser UYSAL YILDIZ'a ve Özlem ÖNCEYİZ'e Turgut Özal Ailesi olarak teşekkür ederiz.

Ara

Kariyer günleri (Meslek tanıtımı) kapsamında Van Barosu avukatlarından Mehmet SAYYİĞİT ve elektrik mühendisi Ümit ALP okulumuzun öğrencileriyle söyleşi düzenledi. Söyleşide meslek tanıtımları, planlı ve düzenli ders çalışma ile sınav kaygısı konuları ele alındı, öğrencilerimizin merak ettiği sorular yanıtlandı. Okulumuza öğrencilerimizi bilgilendirmek için konuk olan Mehmet SAYYİĞİT'e ve Ümit ALP'e Turgut Özal ailesi olarak teşekkür ederiz.

Kas

"Kitap Van ve Van Okuyor Projesi" kapsamında Turgut Özal Anadolu Lisesi olarak öğrencilerimizin okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak; okuma, anlama ve kendilerini ifade etme becerisi geliştirmelerine destek olmak amacıyla her gün 1 ders saatini kitap okuma etkinliği için ayırdık. Kitap okuma saatlerini okul idaremiz, öğretmenlerimiz, personellerimiz ve öğrencilerimiz kitap okuyarak değerlendiriyor.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü öğretmenlerimize yapılan ikramın ardından, konferans salonumuzda saygı duruşu ve İstiklal Marşı, şiirler, tanıtım ve türkü dinletileri ile yapılan törenle coşkuyla kutlandı. Tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun.

Kas

Öğrencilerimizin rahat ve huzurlu bir ortamda eğitim öğretimlerine devam etmelerini sağlamak amacıyla, her yıl okulumuzun bahçesini ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarımız okul idaremizin önderliğinde, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin de yardımlarıyla artarak devam etmektedir. Bizlerden yardımlarını ve desteklerini esirgemeyen, emeği geçen herkese Turgut Özal Ailesi olarak teşekkürü bir borç biliriz.

Ekm

Okul rehber öğretmenlerimiz Merve ERCİM, Şura Kevser UYSAL YILDIZ ve Özlem ÖNCEYİZ tarafından tüm 9. sınıf şubelerimize öğenciyi ilgilendiren yönetmelikler, okul kuralları, psikolojik danışma ve rehberlik servisinin tanıtımı konulu seminerler düzenlenmiştir. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Haz

Van İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü Tarafından okulumuz öğrencilerine gençlerin bilgi, ahlak, erdem, estetik, ruh güzelliği, adalet ve merhamet duygularıyla yetişmelerine yardımcı olmak amacıyla seminer düzenlendi. Seminer açılış konuşmasıyla başladı, Kuran tilaveti, ilahi dinletisi ve gençlerin müftülüğümüze sorularıyla devam etti. Semineri düzenleyen müftülüğümüzün görevlilerine, okulumuz öğretmenlerine ve seminere katılan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okul rehber öğretmenlerimiz Merve ERCİM, Özlem ÖNCEYİZ ve Şura Kevser UYSAL YILDIZ tarafından 9. sınıf kız öğrencilerimize 'Kişisel Sınırlarımızı Koruma ve İstismardan Korunma' konulu seminer verildi. Turgut Özal Anadolu Lisesi Ailesi olarak, 9, 10, 11 ve 12. sınıf kız öğrencilerimize yönelik toplam 4 gün sürmesi planlanan seminerleri gerçekleştirecek Okul Rehber Öğretmenlerimize ve seminerlerin planlanmasına katkıda bulunan okul idaremize teşekkür ederiz.

Mrt

Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi'nin okulumuzda verdiği orkestra ve çok sesli koro konserinden kareler...

Mrt

TUBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Fizik Alanında 'Elektrik Yükü Taşıyan Higgs'in Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nda Üst ve Alt Kuarklara Bozunum Kanallarının İncelenmesi' isimli projemiz Doğu Anadolu Bölge Finallerine katılmaya hak kazanarak Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde sergilenmektedir. Turgut Özal Anadolu Lisesi Ailesi olarak projeyi oluşturan ve sunan fizik öğretmenimiz Ali ÇİÇİ, öğrencimiz Rabia ACAR'a teşekkür ederiz.

Şbt

Turgut Özal Anadolu Lisesi olarak öğrencilerimizin okuma alışkanlıklarını kazanmalarını sağlamak; okuma, anlama ve kendilerini ifade etme becerilerini geliştirmelerine destek olmak amacıyla her gün 1 ders saatini kitap okuma etkinliği için ayırdık. Kitap okuma saatlerini okul idaremiz, öğretmenlerimiz, personellerimiz ve öğrencilerimiz kitap okuyarak değerlendiriyor.